Heidi Matkaselkä (5)

Olen 35-vuotias liminkalainen vanhustyön opiskelija, aiemmalta koulutukseltani IT-tradenomi. Perheeseeni kuuluu pieni poika. Opintoni Lapin ammattikorkeakoulussa ovat jo loppusuoralla. Minusta tulee geronomi. Olen kotoisin Limingasta ja monen mutkan kautta palannut kotikonnuilleni pari vuotta sitten. Limingassa on hyvä elää lapsiperheen arkea.

Minulle tärkeintä maailmassa on poikani. Yksinhuoltajana arkeni pyörii hyvin pitkälle kotona lapsen kanssa. Hektisen arjen keskellä minulla on ilo pyörittää kunnassamme vapaaehtoisvoimin toimivaa lähiruokaryhmää. Luen ja teen käsitöitä, kun aikaa siihen jostain löytyy. Mahdollisuuksien mukaan myös geokätköilen. Se on loistava tapa haastaa itseään ja liikkua luonnossa.

Kunnallispolitiikassa haluan erityisesti keskittyä lapsiperheiden arjen helpottamiseen. Toimivat palvelut sekä työn ja perheen yhteensovittamisen ratkaisut ovat keskeisessä asemassa helpottamassa lapsiperheiden kiireistä arkea.

Jokaiselle lapselle ja nuorelle on taattava mahdollisuus harrastaa. Kunnan on tuettava erilaisia harrastusmuotoja siten, että harrastukset saadaan maksuttomiksi tai ainakin kohtuuhintaisiksi.

Kunnan tulee taata toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut jokaiselle kuntalaiselle riippumatta heidän varallisuudestaan tai iästään. Palveluissa on turvattava mielekäs ja inhimillinen elämä myös heille, jotka ovat jo elämän ehtoopuolella. Jokaisesta kunnan työntekijästä on pidettävä huolta.

Kuntaa on kehitettävä siten, että ihmisillä on mahdollisuus miettiä omia kulutusvalintojaan heidän omista lähtökohdistaan. Tiet on pidettävä kunnossa, jotta mahdollisimman moni voisi jättää autonsa kotiin ja käyttää esimerkiksi polkupyörää liikkumiseen. Julkista liikennettä on parannettava ja sen on oltava kohtuuhintaista.

Luonnosta on pidettävä huolta. Luonnosta kuntalaiset löytävät virkistysmahdollisuuksia ja paikkoja viettää perheen yhteistä aikaa. Luonnossa liikkuminen tuo virkeyttä ja mielihyvää. Tuhottua luontoa ei saa takaisin.

Kunnan tulee hankinnoissaan kiinnittää huomiota paikallisuuteen. Ateriapalvelujen lähiruoan osuutta tulee kasvattaa entisestään. Näin luodaan alueelle työtä ja toimeentuloa.

Comments are closed.